Zwangerschap & geboorte

Ik richt me specifiek op de doelgroep van ouders met emotionele moeilijkheden tijdens de zwangerschap en het eerste levensjaren van hun kind. Er zijn weinig veranderingen in een mensenleven die zo mooi, maar ook ingrijpend zijn als het krijgen van een kind en toch lijkt er in het dagdagelijkse leven weinig ruimte te zijn om met deze veranderingen om te gaan. Ook koppels voor wie een zwangerschap niet vanzelfsprekend is, kunnen bij mij terecht.

Zwanger worden en een kind op de wereld zetten is intens, bijzonder en kwetsbaar en kan de aanleiding vormen dat thema’s waar iemand al een hele leven mee worstelt zeer sterk op de voorgrond komen.

  • Typische ouderschap-thema’s zijn bijvoorbeeld:
  • perfectionisme,
  • controle,
  • grenzen stellen,
  • schuldgevoelens,
  • angsten,
  • lichamelijke veranderingen,
  • zelfzorg…

Sommige ouders geraken hierdoor volledig uit evenwicht en dit kan leiden tot emotionele of psychologische problemen. Dit komt vaker voor dan gedacht, maar vaak worden deze problemen niet tijdig herkend of is er een grote drempel om erover te spreken. Tijdige en adequate ondersteuning van gezinnen in deze periode is cruciaal, voor ouders én baby. Daarom wil ik vanuit mijn praktijk extra inzetten op deze doelgroep.

De tijd voor een gezin in de periode rond de bevalling is kostbaar, daarom tracht ik hier als therapeut doelgericht, ondersteunend en veerkrachtversterkend te werken. Als therapeut wil ik een warme, steunende plek geven waar je het vertrouwen krijgt dat je kwetsbaarheid er kan en mag zijn. De focus ligt veelal op het reduceren van stressoren, stabiliseren en het ondersteunen van de relaties. De verbinding met de rest van het gezin en de samenwerking met andere betrokkenen (indien gewenst) acht ik zeer belangrijk.

Meer informatie: www.postpartum.eu en www.wolkinmijnhoofd.be

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Sales Manager at Monrose

Quisque aliquet ac risus in commodo. In sed dictum velit. Duis tristique, est ac laoreet vestibulum, augue ligula volutpat tortor, nec viverra ipsum lectus vel elit. Donec pharetra justo justo, ut aliquet nunc convallis quis.

Presenter at Consult LLC

Quisque aliquet ac risus in commodo. In sed dictum velit. Duis tristique, est ac laoreet vestibulum, augue ligula volutpat tortor, nec viverra ipsum lectus vel elit. Donec pharetra justo justo, ut aliquet nunc convallis quis.

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!