Wie ben ik?

Ianthe Van Dorsselaer (°1983)

Klinisch pedagoge & Relatie- en Gezinspsychotherapeut – (Visumnummer: 288606)

§  Ik studeerde af als master orthopedagoog aan de K.U.Leuven in 2007 en vervolmaakte het jaar nadien mijn lerarenopleiding.

§  Een aantal jaren later verdiepte ik me in het therapeutisch werken met mensen en hun context, ik volgde de erkende vierjarige opleiding systeempsychotherapie.

§  Daarnaast specialiseerde ik me de voorbije jaren in mijn klinische praktijk in de therapeutische behandeling van emotionele problemen in de periode van zwangerschap & na de bevalling alsook in rouwtherapie.

§  Ik startte mijn carrière binnen onderwijs (CLB), werkte nadien enkele jaren binnen de jeugdhulpverlening (VK-Vlaams Brabant). Vanaf 2010 werkte ik bij Kind & Gezin, eerst als consulent opvoedingsondersteuning, later als psychopedagoog in het lokale team van Mechelen.

§  Sinds 2022 maak ik deel uit van het team kleine K bij UPC KULeuven, een therapeutische dagbehandeling voor gezinnen met jonge kinderen olv. dr. Binu Singh.

§  Ik ben zelf ook ervaringsdeskundige als ouder, ik ben mama van een dochter (°2012) en twee zonen (°2009 en °2018). Sinds mijn oudste zoon muziekschool volgt, komt ook mijn piano-opleiding mooi van pas om hem te begeleiden. Naast vakliteratuur lees ik graag reisverhalen, maar het liefst ga ik zelf op stap met mijn gezin.

Opleiding

§  Master Pedagogische Wetenschappen (2002-2007, K.U.Leuven)

§  Postgraduaat Relatie- en Gezinstherapie (2015-2019, IPRR – Instituut voor Psycho- therapeutische Relatie en Reflectie)

§  2-jarige opleiding Rouwtherapie voor gesprekstherapeuten (2021-2023, Verbinding in Verlies)

§  Postpartum Consulent (2018)

§  Triple P (Triple P Belgium, accreditatie level 2 & 3)

§  Daarnaast engageer ik me om binnen mijn vakgebied ontwikkelingen te volgen, ik blijf me voortdurend bijscholen. Aantal recent gevolgde opleidingen:

– Trauma & geboorte (Ybe Casteleyn, 2021)

– Opleidingsdagen Verbinding in Verlies: Rouw & Verlies, Perinataal verlies, Ruimte voor verlies bij vruchtbaarheidsproblemen (2020-2021)

 §  Lid van de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen (VVO vzw) en de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).